Dags att uppdatera kamerahuset till ett X-T4

Dags att uppdatera kamerahuset till ett X-T4

Jag har i många år fotograferat med en Fujifilm X-T1 och en fast 23mm-lins med en slutare på 1.4. Från första dagen har jag varit väldigt nöjd med den uppsättningen och det är få gånger som den här linsen inte har räckt till.

Jag fotograferar ju helst landskapsbilder (därav namnet på din här bloggen) och då tycker jag att ett 23mm-objektiv är väldigt bra. Jag hade kunnat ta landskapsbilder med ett ännu mer vidvinkligt objektiv men då hade bilder på andra motiv blivit lidande. Nu kan jag ta kort även på människor och sociala evenemang med familj och vänner utan att behöva byta objektiv. Och om jag ska vara ärlig så har jag faktiskt inget annat att byta till. Detta är mitt enda objekt.

De gånger som jag faktiskt har saknat ett annat objektiv är när det dyker upp något spännande på långt håll. Djur i naturen hade varit kul att fånga på bild men det funkar inte med den här uppsättningen. Tex om jag ser något vilt djur eller fågel när jag är ute i naturen, eller när jag är på djurpark och vill ta en närbild på ett djur några meter bort blir motivet alldeles för litet.

För dessa få tillfällen tycker jag dock inte att det är värt att bära med mig ytterligare ett objektiv så jag är rätt nöjd med mitt enda, fasta, objektiv ändå.

Däremot har jag varit sugen på att uppgradera mitt kamerahus varje gång Fujifilm har släppt en ny version. Jag har ju en X-T1, så både när X-T2 och X-T3 kom var jag sugen på att uppgradera. Framförallt är det autofokusen och videoinspelningen som inte är särskilt bra på min X-T1.

Nu i februari släppte Fujifilm X-T4 och då jag planerar att fotografera lite mer i höst känns det som ett bra tillfälle att uppgradera till en sådan. Det ska bli mycket spännande att testa videoinspelningen för på min X-T1 är den oanvändbar eftersom resultatet blir så dåligt. Kanske kommer det en liten filmsnutt här på Landskapsfotografen i höst?

Återkommer med bilder från den nya kameran inom kort!

Butik

Min kamera: Fujifilm X-T1

Min kamera: Fujifilm X-T1

Tänkte att jag måste skriva vilken kamera jag använder för mina bilder. Sedan några år tillbaka har jag en Fujifilm X-T1. Det är en spegellös kamera vilket gör den liten och smidig. Tittade först på X-T10 men den var lite för liten för mina händer. X-T1an är mycket skönare att hålla för mig. Sedan har jag faktiskt bara ett enda objektiv, ett 23 mm fast brännvidd från Fujifilm. Det är ett fantast…
God Jul

God Jul

God Jul önskar jag alla mina besökare. Här ett foto från en skogspromenad i vintertid. Foto: Klas Petersson Kamera: Nikon D40