Lautapelit

Settlers från Catan - Städer och Riddare Expansion (Sv)

365 kr
  Kommer snart    Sponsrad länk

Expansion till spelet Settlers of Catan.

Detta är den svenska/finska versionen.

I expansionen så ändras tre saker:
Tre nya handelsvaror (papper, tyg och mynt) introduceras som är åtskilda från de tidigare resurserna. Städer som tidigare gav två resurser ger nu en resurs och en handelsvara (beroende på vilken ruta staden angränsar). Spelare börjar nu spelet med en stad och en by så att man kan få tillgång till dessa handelsvaror redan från början. Handelsvaror används för att uppgradera städerna.
Högen med utvecklingskort byts ut mot tre olika högar av kort, en för vardera typ av handelsvaror. Med uppgradering av sina städer får man möjligheten att dra dessa kort på varje tärnignskast. Med mer uppgraderingar ökar dessa chanser. Korten kan dock inte köpas direkt på något sätt som i basspelet. Korten har liknande fördelar som i basspelet, men det finns en större bredd av olika fördelar och vissa fördelar är något mer balanserade än i basspelet.
Spelare kan nu rekrytera riddare som kan användas för att flytta rövaren (istället för soldatkorten). Riddarna används även för att skydda ens ö mot invaderande barbarer. Om man lyckas skydda ön från barbarerna belönas spelaren med flest barbarer och i annat fall tvingas de spelare med minst antal riddare att nergradera en stad till en by.

Lautapelits svenska Catan och alla dess svenska och nordiska expansioner har plastkomponenter och är kompatibla med varandra.

Settlers från Catan - Städer och Riddare Expansion (Sv) finns i kategorin Brädspel. Lautapelit är ett av våra märken som säljs direkt av Webhallen.

Läs mer…

Kategori: Brädspel